La Hechicera
Rum LA HECHICERA je vyráběn pod pečlivým dohledem kolumbijské rodiny Riascos po více než tři generace. Vše začalo ve starodávném přístavu BARRANQUILLA, zasazeným u řeky Magdalena a křivolakého pobřeží Karibského moře. Zde stojí malá nenápadná budova, kde už více než dvacet let zraje ten nejlepší řemeslný rum v Kolumbii. LA HECHICERA je španělský výraz pro čarodějku. Je oslavou svůdné krásy kolumbijské krajiny, pestré přírody Karibiku a neodolatelným půvabem národa. Kolumbie vyzařuje magickou auru, která vás okouzlí při prvním setkání, stejně jako rum LA HECHICERA.
LA HECHICERA RESERVA FAMILIAR je kombinací rumů zrajících v jednou použitých sudech z bílého amerického dubu. Rum je vyráběn podle tradičních metod bývalých španělských kolonií. To znamená, že se skládá výhradně z destilátů získaných kontinuální destilací fermentované třtinové melasy. Tato metoda destilace přispívá k tomu, že rum LA HECHICERA je velmi hladký, jemný a vybalancovaný, neboť obsahuje relativně nízkou hladinu kongenerů. To je ideální pro extra vyzrálý rum jako LA HECHICERA, protože umožňuje stárnout rumu několik desetiletí, aniž by se stal v sudu příliš agresivním nebo silným.
LA HECHICERA RESERVA FAMILIAR dozrává v horkém a vlhkém mikroklimatu Barranquilly. Výsledkem je komplexnost, dřevitost a hloubka dodávající tomuto rumu jeho výrazný charakter. Můžete tak očekávat hluboký dřevitý rum s tóny typickými pro Karibik, následně v ústech ucítíte výrazné tóny tabáku a pražené kávy.
Tradiční lahev s originální kolumbijskou pečetí přitahuje zvědavé pohledy a samotný obsah je odborníky označován jako "tekuté zlato ".
LA HECHICERA byl vyhlášen v San Franciscu rumem roku 2013.